Tarjoan räätälöityjä koulutuksia erilaisille työyhteisöille, joissa keskeisenä ajatuksena on työssä jaksaminen.
Olen toiminut kouluttajana Itä-Suomen Yliopistossa (Aducate) perheterapiakoulutuksessa ja lyhyemmissä koulutuksissa.
Työkokemukseni psykiatrian saralla koostuu sairaalatyöstä ja avohoidon vastaanottotyöstä sekä akuuttityöryhmätyöstä. Eniten olen työskennellyt aikuisten kanssa, mutta minulla on kokemusta myös nuorten kotiin vietävän hoidon suunnittelusta ja toteutuksesta (vuoden kestävä projekti).
Ratkaisukeskeisyys pähkinänkuoressa:
Asiakaslähtöisyys
Asiakkaani voi olla esim. yksilö, perhe tai työyhteisö. Hoidossani asiakas asettaa itse omat tavoitteensa yhdessä terapeutin kanssa.
Tavoitelähtöisyys ja tulevaisuussuuntautuneisuus
Keskusteluissa painopiste on tavoitteissa ja keinoissa niiden saavuttamiseksi.
Voimavarakeskeisyys
Voimavarakeskeisessä ajattelussa tutkitaan ja hyödynnetään asiakkaan kykyjä, taitoja ja osaamista käsillä olevan pulman ratkaisemisessa sekä tavoitteiden saavuttamisessa. Menneisyyttä tarkastellaan pikemminkin voimavarana.
Poikkeuksien ja edistyksen huomioiminen
Tutkitaan erityisesti niitä aikoja ja hetkiä, jolloin vaikeudet ovat paremmin hallinnassa tai jokin tavoite toteutuu edes pieneksi osaksi.
Myönteisyys, luovuus, leikillisyys ja huumori
Tämä työmuoto tukee asiakkaan vahvoja puolia. Uusien näkökulmien syntymisen lisäksi oleellista on ideoida ja testata vuorovaikutussuhteessa erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.
Hyödyntäminen ja konstruktiivinen näkemys
Ratkaisukeskeinen työtapa on salliva ja siinä voidaan vapaasti liittää muista työmuodoista lainattuja ideoita, kuten kognitiivisen terapian harjoituksia, narratiivisen terapian ulkoistamista jne.
Yhteistyö ja kannustus
Asiakkaan verkostot ja läheiset nähdään voimavarana ja pulmia voidaan ratkoa yhteistyössä heidän kanssaan. Tärkeä osa työtä on aito myönteinen palaute sekä ansion ja kiitosten jakaminen edistyksestä kaikille osapuolille.